Om os

Vi arbejder med det, som sker inde i os, inden vi gør noget i vores adfærd. Vi skaber en bevidsthed om eget ansvar for handling og påvirkning af andre. 

Hvad betyder (H) Arbinger?

Arbinger er et ord, der kommer fra det gamle ord Harbinger, som betyder; det som kommer før, eller en forløber. Vi hedder Arbinger Instituttet, fordi vi arbejder med det, som sker inde i os, inden vi gør noget i vores adfærd. Altså en bevidsthed om eget ansvar for handling og påvirkning af andre.

Det betyder samtidig, at vi ikke tror på, at man kan løse ret mange ting ved blot at flytte på adfærden. Det kræver en ændring i indstilling.

 

Hvad gør vi

Vi hjælper virksomheder og menneskerne i dem med at forstå, hvorfor det indimellem er så svært at samarbejde om at nå et mål, når nu alle har gode intentioner.

Arbinger er et firma, der tilbyder seminarer, workshops, konsulentydelser, coaching og konflikthåndtering. Vores fokus er at flytte individer, teams og organisationer fra en jeg- orienteret indstilling til en vi-orienteret indstilling, og derigennem opnå bedre resultater.

Arbinger hjælper virksomheder og menneskerne i dem med at forstå, hvorfor det indimellem er så svært at samarbejde om at nå et mål, når nu alle har gode intentioner.

Vores kunder er en skøn blanding af virksomheder: Offentlige, private, ejerledede, store, små, skoler og frivillige organisationer.

Metoden er beskrevet i Arbingers tre bøger (Læs mere). Vores tilgang er baseret på princippet om Ockhams razor, der siger, at hvis der er flere mulige forklaringer på et problem, er den simpleste nok den bedste.  Det betyder, at vores værktøjer er simple og kan huskes og bruges af hele organisationen. Derfor oplever vores kunder, at det er en metode, der hurtigt kan implementeres og bruges i praksis.

Nogle af de opgaver vi har løst for kunder er:

  • At forstå, hvad interne konflikter koster organisationen og eliminere de dyreste
  • Konflikthåndtering
  • At holde fokus på resultater
  • At skabe en sund kultur, hvor alle tager deres del af ansvaret
  • At øge effektiviteten og dermed virksomhedens resultater. En slags mental LEAN proces
  • At øge organisationens Sociale Kapital

Direktør Jørn Frandsen fra Lactosan fortæller om deres erfaringer.